'T zal mij een zorg zijn


Tzalmijeenzorgzijn
Uitgangspunt concept
Belangrijk is dat jonge bezoekers op een aantrekkelijke, bijna vanzelfsprekende wijze kennis en ervaringen opdoen die te maken hebben met onze maatschappij. Een van de belangrijke uitdagingen in het project zit dan ook in het vinden van een concept waarbij de scholieren kennis en ervaring opdoen zonder het gevoel te hebben dat zij dit 'verplicht moeten doen' van school.
Debriefing
De doelstellingen zijn:
Creatief concept
Wij hebben gekozen voor het thema: gezondheid. Dit speelt namelijk een grote rol in onze maatschappij. Onderwerpen als personeelstekort, orgaandonatie en leuke weetjes uit de gezondheidszorg zullen behandeld worden. Als indelingsprincipe hebben wij gekozen om gebruik te maken van metaforen. Wij hebben een ziekenhuiskamer nagetekend. Door met de muis over alle plaatjes te gaan kun je navigeren. Doordat het getekend is hebben wij het kleurgebruik rustig gehouden om geen kinderachtige indruk te wekken.
De sfeer die wij hanteren op de website is brutaal en jong. Het moet de jongeren tussen de 12 en 15 jaar aanspreken. De omgevingsanalyse wees uit dat er veel sites over gezondheid bestaan maar dat deze vaak erg saai zijn en met ingewikkeld taalgebruik. Ook zijn deze site vaak specifiek voor volwassenen. Onze site wordt juist voor de jongeren gebouwd, veel beeld, veel interactie, veel beweging. De jongeren kunnen zo steeds weer nieuwe dingen ontdekken en op een leuke manier ook 'zwaardere' stof tot zich nemen.
Demo
Klik op de foto om de DEMO te bekijken.